Voetsporen

De jaren ’50

Van schoenmaker tot industriële onderneming
Het eerste product van Sievin Jalkine was de rubberlaars met leren schacht, de laars die door het hele volk werd gedragen toen de Finnen begonnen met de industrialisatie van hun land. Tegen het eind van de jaren ’50 was ook Sievin Jalkine uitgegroeid van een kleine werkplaats tot een grote industriële onderneming.

De jaren ’60

Van rubberlaars to Finlands grootste laarzenfabriek
Toen de rubberlaars uit de gratie raakte, schakelde Sievin Jalkine over de leren laars. De productie moest worden gemoderniseerd en de fabriek uitgebreid. Tegen het eind van het decennium bedroeg de productie meer dan 100.000 paar per jaar.

De jaren ’70

Laarzenfabrikant wordt pionier op het gebied van veiligheid
Het begrip arbeidsveiligheid maakte in de jaren ’70 een revolutie door en voor Sievi werd het tijd om zijn ontwerpen voor veiligheidsschoeisel van de tekentafel te halen en in productie te nemen. We investeerden zwaar in opleiding en R&D en tegen het eind van het decennium waren we klaar voor de exportmarkt.

De jaren ’80

Sievi stapt de grens over
De kwaliteit en het assortiment van Sievi veiligheidsschoeisel trokken spoedig de aandacht in het buitenland en in de jaren ’80 openden we een verkoopbedrijf in Zweden, onze voornaamste exportmarkt. Andere belangrijke exportmarkten waren Noorwegen en Denemarken, en Canada, Engeland en Centraal-Europa waren veelbelovend. Bij het 35-jarig bestaan van het bedrijf kon Sievi de toekomst met groeiend vertrouwen tegemoetzien.

De jaren ’90

Specialist in veiligheidsschoeisel door voortdurende ontwikkeling van producten en productiemethoden

Ondanks de afname van de fabricage van leren schoeisel in Finland, zijn onze productie en ons personeelsbestand voortdurend gegroeid. We bieden momenteel werk aan ca. 490 personen en als erkenning voor onze bijdrage aan de werkgelegenheid en arbeidsveiligheid hebben we in 1996 van het Ministerie van Werkgelegenheid de PRIJS VOOR GOED ONDERNEMERSCHAP gekregen.

Sievi is de grootste en meest geavanceerde fabrikant van veiligheidsschoeisel in Noord-Europa. In 1991 waren we het eerste bedrijf in Europa aan wie het ISO 9000 kwaliteitscertificaat werd toegekend. Ook kregen we als eerste in Europa het recht om het CE-veiligheidskeurmerk voor ons gehele assortiment veiligheidsschoeisel te gebruiken. Momenteel wordt 60% van onze productie geëxporteerd. Al onze producten worden in Finland gemaakt.

De jaren 2000

Vernieuwingen, uitbreidingen en productiegroei.
Het Sievi concern gaat in de jaren 2000 door met de beproefde strategie van continue verbetering door te investeren in producten en productieprocessen. Het jaar 2002 bracht vele veranderingen en vernieuwingen met zich mee, zoals de overname door het Sievi concern in de herfst van 2002 van de activiteiten van de leerfabrieken Lapuan Nahka Oy en CTE Nahka Oy ter verdere versterking van de succesvolle bedrijvenfamilie. Ook de bedrijfsruimten en het machinepark van de locatie Sievi werden in de herfst van 2002 uitgebreid en als resultaat van deze positieve veranderingen is het aantal werknemers van het concern gestegen tot ca. 560.

In 2009 wordt de productieruimte in Sievi uitgebreid met 4.000 m2, wat neerkomt op een toename van 40% van de productieruimte in Sievi. De logistieke flexibiliteit en snelheid wordt verbeterd met behulp van een uniek, volautomatisch logistiek centrum, wat de levertijden voor Sievi’s klanten nog korter maakt.