WELKE TESTEN WORDEN ER UITGEVOERD IN HET SIEVI LABORATORIUM?

 

De veiligheids- en beroepsschoenen van Sievi voldoen aan de eisen van de normen EN ISO 20345 (veiligheidsschoenen) of EN ISO 20347 (beroepsschoenen). Veiligheids- en beroepsschoenen zijn verder verdeeld in verschillende veiligheidsklassen, gebaseerd op de eigenschappen van de schoen. Als onderdeel van het certificeringsproces worden alle Sievi schoenen getest, waarbij een extern testbedrijf ervoor zorgt dat de schoenen voldoen aan de eisen van de EN ISO-normen. Sievi heeft ook een eigen state-of-the-art testlaboratorium waar voortdurend verschillende modellen en componenten worden getest.

WELKE TESTEN WORDEN ER UITGEVOERD IN HET SIEVI LABORATORIUM?

 

De veiligheids- en beroepsschoenen van Sievi voldoen aan de eisen van de normen EN ISO 20345 (veiligheidsschoenen) of EN ISO 20347 (beroepsschoenen). Veiligheids- en beroepsschoenen zijn verder verdeeld in verschillende veiligheidsklassen, gebaseerd op de eigenschappen van de schoen. Als onderdeel van het certificeringsproces worden alle Sievi schoenen getest, waarbij een extern testbedrijf ervoor zorgt dat de schoenen voldoen aan de eisen van de EN ISO-normen. Sievi heeft ook een eigen state-of-the-art testlaboratorium waar voortdurend verschillende modellen en componenten worden getest.

Buigtest om de scheurvorming te controleren

Het doel van de buigtest is het testen van de duurzaamheid van de zool. In de gestandaardiseerde test wordt er een 2 mm brede snede in de zool gemaakt en wordt deze in een buigtestmachine 30,000 keer gebogen. Tijdens het buigen van de zool mag deze snede niet meer dan 4 mm toenemen en de zool mag niet scheuren als gevolg van het buigen. De test wordt uitgevoerd om te bepalen hoe duurzaam de zool is nadat deze lichte schade heeft opgelopen.

Naast de gestandaardiseerde test, test Sievi met dezelfde methode ook zolen bij temperaturen onder nul om ervoor te zorgen dat de zool ook onder dergelijke omstandigheden duurzaam is. Sievi test verder de hardheid van de zool voor en na het buigen bij temperaturen onder nul. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de zool niet te hard wordt wanneer de temperatuur tot onder nul daalt. Om er zeker van te zijn dat de kwaliteit van het zoolmateriaal uniform is, wordt het polyurethaan dat bij de productie van schoenen wordt gebruikt, elke dag getest. Ook rubberen zolen worden regelmatig getest.

1G6A2224

ESD (elektrostatische ontlading)

Het merendeel van de schoenen die door Sievi wordt vervaardigd, is goedgekeurd voor ESD, wat betekent dat ze elektrostatische lading op een gecontroleerde manier afvoeren. ESD-schoenen kunnen worden gedragen om beschadiging van gevoelige elektronische apparaten of componenten te voorkomen. Schoenen moeten antistatisch zijn om te voldoen aan de eisen van de normen voor veiligheids- en beroepsschoenen, maar voor Sievi is het hoofddoel het voldoen aan de ESD-vereisten. De grenswaarden voor de ESD eigenschappen zijn strenger dan de antistatische grenswaarden. De ESD eigenschappen worden niet alleen in het Sievi laboratorium onderzocht, maar ook op de werkvloer wanneer de schoenen klaar zijn. Bovendien worden inlegzolen ook op deze manier getest.

 

Slijtvastheid

Bij gestandaardiseerde testen wordt de voering van de schoen getest op slijtvastheid. In het laboratorium van Sievi worden de bovenkant van de schoen en de zolen echter ook getest om te zien hoe slijtvast ze zijn. Bij de slijtvastheidstest wrijft de testmachine het materiaal tegen een droog en nat schurend oppervlak. Nadat dit is gebeurt, wordt het materiaal geïnspecteerd op eventuele veranderingen. Om aan de eisen van de norm te voldoen, moet de test uit 51,200 rondes op een droog oppervlak en 25,600 rondes op een nat oppervlak bestaan. Bij Sievi worden echter vaak meer rondes gebruikt bij het testen om te verzekeren dat de materialen duurzaam zijn.

GORE-TEX

GORE-TEX schoenen worden regelmatig getest op waterdichtheid. Deze testen worden uitgevoerd door de fabrikant, maar ook in de Sievi fabriek. Elke week wordt een willekeurig monster genomen uit de GORE-TEX modellen in productie en worden de monsters vervolgens getest om te onderzoeken hoe waterdicht ze zijn. Nieuwe SIEVI GORE-TEX modellen worden tevens getest in het GORE-TEX testlaboratorium.

 

Waterbestendigheid van het leer

Ook de waterbestendigheid van het leer wordt regelmatig onderzocht bij Sievi. In de test wordt een stuk leer, in overeenstemming met de eisen van de norm, gedurende een uur in water gedrenkt. Daarna wordt het materiaal geanalyseerd om te zien hoeveel water het heeft geabsorbeerd en hoeveel water er in het materiaal is binnengedrongen. Het materiaal mag de grenswaarden van de norm niet overschrijden.

 

Slipweerstandtest om de wrijvingscoëfficiënt te meten

De grip die de zolen onder verschillende omstandigheden bieden, wordt getest tijdens een zogenaamde slipweerstandstest. Tijdens deze test wordt een schoen op een oppervlak geplaatst dat is behandeld met een bepaalde vloeistof of contaminant, zoals glycerol. De testmachine meet de wrijvingscoëfficiënt van de schoen of de hoeveelheid wrijving die wordt gegenereerd tussen de zool en het oppervlak. Zo kan de gehele zool, of alleen het gedeelte ter hoogte van de hiel of bal van de voet worden getest. De wrijvingscoëfficiënt moet de in de norm vastgestelde grenswaarde overschrijden. In het Sievi testlaboratorium wordt de wrijvingscoëfficiënt van zolen getest op gestandaardiseerde oppervlakken, maar ook op een ijzig oppervlak. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de schoenen geschikt zijn voor koude omstandigheden en sneeuw. Alle nieuwe materialen en nieuwe patronen van zolen worden altijd getest in het Sievi testlaboratorium.

Sievi Tehdas full 49

Luchtdoorlatendheid

Ook kan de luchtdoorlatendheid van schoenmateriaal worden getest in het Sievi testlaboratorium. De omstandigheden in de testmachine kunnen worden aangepast aan een specifieke temperatuur en vochtigheid. De test wordt uitgevoerd om twee verschillende eigenschappen te onderzoeken; hoeveel waterdamp door het materiaal kan ontsnappen en hoeveel vocht het material absorbeert.

 

Hittebestendigheid

Het laboratorium van Sievi test ook de hittebestendige eigenschappen van zolen. Bij het testen van hittebestendige buitenzolen moeten deze intact blijven (d.w.z. ze mogen niet smelten of barsten) wanneer ze gedurende één minuut worden blootgesteld aan een temperatuur van 300°C.

Perforatiebestendigheid

Sievi vervaardigt schoenen met twee verschillende soorten perforatiebestendige platen: textiel en staal. De testprocedure voor de perforatiebestendigheid is afhankelijk van het materiaal dat wordt getest. Het doel van de test is om te verzekeren dat spijkers of andere scherpe voorwerpen die in de standaard zijn gedefinieerd de perforatiebestendige plaat niet kunnen doorboren. Door eigen testen uit te voeren wil Sievi er ook voor zorgen dat de kwaliteit van de perforatiebestendige platen uniform blijft en dat de platen veilig zijn, ongeacht de partij of fabrikant.

 

Hechtkracht van de zoollagen

Sommige Sievi schoenen hebben een dubbellaagse zool en de standaard vereist dat de hechtkracht van de lagen van de zool van deze schoenen wordt getest. In de test wordt een trekmachine gebruikt om te controleren of de afzonderlijke lagen van de zool aan elkaar blijven kleven wanneer de machine de lagen uit elkaar trekt. Bij Sievi worden de tweelaagse zolen die tijdens de verschillende ploegendiensten worden vervaardigd voortdurend getest.

Schokabsorptie

In het Sievi laboratorium kunnen schoenen ook worden getest op hun schokabsorberende eigenschappen. Schokabsorptie is een vereiste van de normen EN ISO 20345 en EN ISO 20347, waarbij de minimale schokabsorptie die door de schoen wordt geboden ten minste 20 Joule moet zijn.

 

 

 

De compressieweerstand van de neus

Veiligheidsschoenen met stalen neuzen moeten worden getest om de compressieweerstand van de neuzen te bepalen. In de test wordt een schoen met een stalen neus samengedrukt met een kracht van 15,000 N. Hierna wordt de ruimte in de schoen gemeten. De schoen moet voldoen aan de grenswaarden die in de norm zijn gespecificeerd. Sievi voert deze test uit wanneer er nieuwe stalen neuzen in productie worden genomen of wanneer de leverancier van de stalen neuzen verandert.

Stalen neuzen moeten ook worden onderworpen aan een impacttest, waarbij er vanaf een hoogte van 1 meter een gewicht van 20 kg op de stalen neus valt. Ook voor deze test worden er grenswaarden in de standaard gespecificeerd. Deze waarden bepalen hoeveel ruimte er na de test in de schoen over moet blijven. Deze testen worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de voeten tegen ernstige schade worden beschermd in het geval dat de schoen wordt samengedrukt of er iets op valt.

1G6A2225

Andere testen

Het Sievi laboratorium kan ook andere testen uitvoeren die niet volgens de normen vereist zijn. Verschillende producten en materialen, zoals sokken en bepaalde materialen voor de bovenkant van schoenen, kunnen in een wasmachine worden getest. De buigmachine voor hele schoenen kan gebruikt worden om te zien hoe verschillende materialen in de praktijk samenwerken. De machine imiteert het lopen in de schoenen en kan worden gebruikt om tegelijkertijd de eigenschappen en duurzaamheid van de zool, de bovenkant en andere componenten, zoals de GORE-TEX voering, te onderzoeken.

 

Testen uitvoeren voor klanten

Het Sievi laboratorium kan tot op zekere hoogte ook schoenen testen voor klanten. Als u vermoedt dat uw GORE-TEX of PU schoenen lekken, kunt u ze naar ons laboratorium sturen om getest te worden. De schoenen blijven intact tijdens het testen en kunnen aan de klant worden geretourneerd als er geen lekken worden gevonden. We kunnen ook de batterijen, inlegzolen, laders en het volledige verwarmingssysteem van Alaska Thermo schoenen testen en eventuele defecte componenten in ons laboratorium vervangen.